vrijdag 15 oktober 2010

EERSTE VOORSTELLING!

(Sylvia) Beste inloggers,

Vanmorgen hebben we het dan voor het eerst gespeeld. Full House! Zelfs twee scholen die zich niet hadden opgegeven en helaas teruggestuurd moesten worden. Het liep wat uit, wat nog gevolgen kreeg, maar daarover later.
Eerst speelde Matoekoe hun stuk, en dat was een megasucces. Wij verstonden het niet maar de zaal duidelijk wel en die lag plat. Daarna ging Yvonne even wat zeggen. (met open gordijnen, want ze kan na afloop nooit de ingang vinden en dat is heel grappig maar niet de bedoeling). EN TOEN WIJ! Ik zat zenuwachtig in mijn lichthok bij de twee enorme schuifpanelen. Ik ben zo technisch als een ui dus het was zo geregeld dat ik maar een paar schuiven hoefde te bedienen.
IK MOET NU DE BUS IN, ED SCHRIJFT VERDER... HET BUSJE HEEFT NAMELIJK EEN HOOFDROL DEZE DAG...
(Ed) Inderdaad, een hoofdrol voor de busjes. Want waar eerst nog 200 scholieren teleurgesteld naar huis moesten worden gebracht omdat er geen plaats meer was (het theater was bomvol ze stonden zelfs tot in de nok toe en de politie moest de deur bewaken, bleek na een klein uur juist een uittocht te beginnen. De busjes van de scholieren hadden opgekregen dat ze om twaalf uur de kinderen weer op moesten halen, en het programma was wa later begonnen en licht uitgelopen,dus.... rij aan rij stapten de scholieren op. Niet omdat ze niet leuk vonden, maar omdat ze weg MOESTEN. Ook daar is er -net als bij ons soms- dus sprake van busjesterreur. Toen Sylvia na de laatste fade out het zaallicht weer aan deed zaten er nog maar een paar rijen kinderen in de zaal.
Jammer jammer, maar niet erg, het lag niet aan de spelers die het FANTASTISTISCH deden, ondanks het rumoer gewoon in hun rol bleven. Het is iets wat onvoorzien was. Eerst nog een beetje dizzy pakte iedereen de draad weer op, peptalks van Ram en Yvonne deden hun werk en de verrassing aan tafel (vis in plaats van kip) deed de rest. Alles blijft dus een groot avontuur, ook voor Sylvia, die zich als een ware pittbull in decor- en lichtuitvoering heeft gestort!
Dus hoe het vanavond er aan toe gaat....?

2 opmerkingen:

Tessa Smits (dochter van Vera) zei

Leuk om te lezen zeg! En natuurlijk deden jullie het fantastisch!! Ik had ook niet anders verwacht! Heeel veel succes met alle volgende voorstellingen!

Liesbeth & Pim zei

lieve Hanna (en Joury, en de rest..),

wat een mooie verhalen en wat zullen jullie genieten! Wij zijn supertrots op je!

Liefs, Liesbeth en Pim