dinsdag 19 oktober 2010

Gonnie, Fred en Yvonne:generale/verjaardag

Lieve pappa en Elsbeth, ik heb een leuke dag gehad, heb heel veel dingen gezien, ook naar een Hidoetempel geweest en vanmiddag hadden we een lekker vegetarisch broodje gegeten. En we zijn op de Zeedijk geweest en leuke oefeningen gedaan met de mensen uit Nickerie, een workshop gedaan. Groetjes, Gonnie Olierook.

Fred:
Hallo allemaal,
Vandaag hebben wij wederom een interessante dag gehad. We zijn naar de schouwburg in Nickerie geweest en hebben de schouwburg bewonderd. Van buiten ziet het gebouw er erg zwart uit maar van binnen is het best wel mooi. De mensen van het decor, licht en geluid hadden vanmorgen heel hard gewerkt. De toneelgroep is naar de Monkouschool geweest en hebben daar geoefend met de kinderen van deze school. Dat was heel leerzaam en een bijzondere gebeurtenis. Aan het eind van de ochtend hebben wij hun toneelstuk mogen zien. In de middag terug naar de schouwburg voor de generale repetitie gedaan, die niet zo goed ging, maar dat hoort ook zo. In de avond eem excursie door Rob Mooij, erg mooi. Groetjes van Fred.
Posted by PicasaLieve vrienden, familie en bekenden.
Wat een bijzondere verjaardag was het vandaag. Gisteren geheel onverwacht om zeven uur tijdens het eten werd er gezongen. Jawel, om twaalf uur Nederlandse tijd. Ik heb een heel mooi en toepasselijk boek gekregen. Verhalen over de spin Anansi. Gelijk maar een verhaal voorgelezen voor de groep. Vera werd niet goed bij het horen dat er aapjes worden onthoofd met scheermesjes????? Nou ja, eeeehhhhh onze sprookjes zijn ook wel luguber toch? Op de bog een Surinaams verjaardagslied van man en kinderen. (Moet nog wel zien uit te vissen welk lied het is haha)
Vanmorgen de workshop op de Monkouschool met de kinderen. We hadden verwacht dat het een wat lastige workshop zou worden vanwege de gedragsproblematiek aldaar. Maar alles viel honderd procent mee en de kinderen deden erg goed hun best om met onze mensen samen oefeningen te doen. Tot slot lieten zij hun toneelstuk zien. Het gaat over een leerling die bij het reguliere onderwijs weg moet, vanwege zijn agressieve gedrag. Als hij naar de Monkou school moet wordt hij door zijn vrienden uitgelachen, omdat daar alleen gekken zouden zitten, maarrrrrr............. wanneer hij daar eenmaal is, blijkt dat zijn nare gedrag voortkomt uit het feit dat hij niet begrepen wordt. Hij doet mee bij het cricketteam en wordt een bekende ster die allemaal mooie meisjes kan krijgen. Zo blijkt toch maar weer dat iedereen zijn/ haar dromen waar kan maken. Mooi toch?
Vanmiddag generale. De groep was een beetje mat en vooral lui (= normaal na een succesvolle voorstelling, maar dat zeggen we natuurlijk lekker niet. Denken ze: oh dat doen we wel even) Morgen gaan we er weer met frisse moed tegen aan met z'n allen. Alleen............... die hitte pufffffffff............... alle L(ief)S.

1 opmerking:

Tessa Smits zei

Nou mam, ik snap dat je het eng vind als er aapjes met scheermesjes worden onthoofd!! Ik hoop niet dat jullie ook van die enge dingen spelen in jullie toneelstuk ;-) Heel veel plezier nog allemaal! Geniet van de laatste daagjes daar en van de zon! Ik ben hier voor de zoveelste keer natgeregend op de fiets!! Veel plezier nog en een goede reis alvast!
Groetjes Tessa